Impermeabilizare

Atunci când vorbim de piatră naturală, trebuie să înțelegem că durabilitatea acesteia în timp depinde foarte mult de protecția pe care noi, prin anumite procedee și substanțe, o putem oferi în timp.

Impermeabilizarea este procesul prin care materiale precum piatra naturală (marmură, granit, travertin) și alte materiale solide devin rezistente și nu se deteriorează la contactul prelungit cu apa sau alte lichide. Scopul impermeabilizării este acela de a combina materiale pentru a preveni pătrunderea apei în elementele structurale ale construcției unui spațiu finisat.

Cele mai multe probleme cu piatra naturală apar nu cu piatra în sine, ci cu materialul poros care o ține închegata. Materialul nesigilat va absorbi rapid apa din ploaie și zăpadă. Când această umiditate îngheață și se extinde ea provoacă fisuri și poate face chiar ca întreaga structură să se despartă. Astfel că procesul de impermeabilizare va opri absorbția apei și va preveni deteriorarea pietrei naturale.

Operațiile de impermeabilizare a pietrei, sunt obligatorii atât la exterior cât și la interior. La exterior ele oferă protecție contra factorilor de mediu, iar la interior putem proteja suprafață de piatră naturală de apă, uleiuri, acizi, etc.